Wereld Dans en Muziekfestival SIVO Orvelte vrijdag 19 t/m zondag 21 juli 2019

Wereld Dans en Muziekfestival SIVO Orvelte vrijdag 19 t/m zondag 21 juli 2019

Het 33e multiculturele festival SIVO wordt in 2019 voor de eerste keer in Orvelte georganiseerd. Een festival waar niets is wat het lijkt en door ontmoeting het onbekende bekend wordt gemaakt en voor jong en oud een persoonlijke verrijking is.

Van vrijdag 19 t/m zondag 21 juli 2019 wordt SIVO, een internationale belevenis waarbij we bezoekers in contact brengen met verschillende culturen d.m.v. dans en muziek. Het hele festival staat in het teken van actieve cultuuroverdracht. Door dansworkshops, het wereldorkest en de ‘meet and eat’ staat het festival in het teken van interactie, ontmoeting en uitwisseling van Nederlandse en buitenlandse culturen uit de hele wereld.

Tijdens de ‘Meet and Eat’ zal het publiek traditionele gerechten uit de verschillende landen kunnen proeven en kennis kunnen maken met elkaars eetgewoonten en smaken. Door te zien, ruiken, proeven en te horen wordt de cultuur overgedragen. Het publiek krijgt de kans om actief mee te doen met de workshops en demonstraties.
In het wereldorkest krijgt jong en oud de kans om samen te spelen met de professionele muzikanten van de buitenlandse dansgroepen. De taal van de muziek zal zorgen voor onderling begrip en verbinding.

Deelnemers: zeven buitenlandse dansgroepen (ong. 200 dansers en muzikanten) en Nederlandse volks- en moderne dansgroepen. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn verschillende dansvoorstellingen, muziekoptredens en workshops op de Brink van Orvelte. SIVO 2019 is een schitterend zomerfestival met internationale zang, dans, kleurrijke klederdrachten en vele authentieke muziekinstrumenten. Deelnemende groepen behoren tot de absolute wereldtop.