Klompenmakerij Drenthe

Heb jij altijd al eens willen zien hoe klompen gemaakt worden? Kom langs bij de klompenmakerij Drenthe in de ambachtstuin in Orvelte, waar je onder andere kunt zien hoe van een blok hout een Hollandse klomp wordt gemaakt bij de .

De Klompenmakerij

De klompenmakerij is één van de ambachten in de Ambachtentuin. De klompenmaker laat hier zien hoe klompen vroeger werden gemaakt .  Het is nog een hele taak om van een blok hout tot een klomp te komen. Bij de Klompenmakerij in Orvelte kunt u stap voor stap zien hoe dit in zijn werk gaat. De klompenmaker maakt een deel met de machine en een ander deel met de hand. Mensen van het platteland droegen de klompen dagelijks, maar ze verfden de klompen niet. Op zondag schuurden ze zelfs met wit zand. Dit deden ze omdat ook ze ze ook droegen naar de kerk.

De Kinderwerksjop

In de Kinderswerksjop kunnen kinderen en volwassenen al knutselend zelf een aandenken aan deze gezellig dag maken. Bijvoorbeeld door een klompje te beschilderen, een kaars van bijenwas te maken, een fotolijstje te versieren of te beschilderen of door een glazen waxinelichthouder met glasverf te beschilderen. Kortom, voor elk wat wils! U kunt bij ons terecht voor speciale arrangementen of voor het organiseren van kinderfeestjes & schoolreisjes. Uw bezoek aan de Kinderwerksjop valt onder de entree van de AmbachtenTuin. Een bijdrage wordt gevraagd voor het gebruikte materiaal afhankelijk van het gekozen knutselwerk en het aantal deelnemers. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de balie van ’t Stokertje.

Rondleidingen en live demonstraties

In het zomerseizoen zijn we elk weekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de zomervakantie zijn we elke dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De laatste rondleiding is om 16.00 uur.

Uitzonderingen openingstijden klompenmakerij Drenthe

Zomervakantie ma t/m zo 11.00 tot 17.00 klompenmakerij Drenthe