Restaurant Orvelte

Op zoek naar een restaurant Orvelte? Kom langs bij een van onze oergezellige restaurantjes in Orvelte. Hier kunt u heerlijk dineren terwijl u omringt wordt door een heerlijk rustig en oud dorp vol rietgedekte boerderijen.

restaurant orvelte

Eten en drinken

Ook in vroeger tijden zorgde men voor de inwendige mens. Stevige kost, daar had men behoefte aan. Dat moest ook wel, want het werken op het land was fysiek zwaar. Tegenwoordig is de noodzaak van stevige kost minder aan de orde, maar houden wij nog steeds van lekker eten & drinken. Kom dus eens heerlijk genieten van een lekker drankje in de zon op één van de terrasjes. Of neem plaats aan de stamtafel en bestel een boerenpannenkoek, roggebol of 3 gangen diner.

De 3 horeca gelegenheden

Dorpscafé Warmolts

Een authentiek en origineel dorpscafé uit 1865, met een naastgelegen grutterswinkeltje. Het prachtige interieur dat onveranderd bleef, nodigt uit om te genieten van Drentse specialiteiten, zoals een boerenpannenkoek, warme wafel, Orvelter koffie of een lekker Drents kruidenbittertje.

De schenkerij & lunch

Een bijzonder lunchcafé met een prachtig en idyllisch terras, waar je zowel binnen als buiten kunt genieten van koffie met een keur van lekkernijen of een gezellige borrel met een hapje. De (warme) appeltaart met slagroom of de echte Drentse koek uit eigen bakkerij, zijn al bijna legendarisch.

De Drentse Heerlijkheid

Een prachtige monumentale boerderij uit de 17e eeuw, waar de machtige gebinten, de sfeer van het verleden weerspiegelen. Een heerlijk terras geeft je een prachtig zicht op het hart van het dorp, met de lommerrijke brink en de schaapskooi aan de overkant. Binnen kun je genieten van de rustieke sfeer en natuurlijk de heerlijke pannenkoeken.

Dorpshart centraal

Het dorpshart is regelmatig het centrale decor voor bijzondere evenementen en themadagen, folkloristische groepen, speciale markten, en theatervoorstellingen. Het is maar een kleine greep uit het grote aanbod. De pagina ‘dorpstour’ en ‘evenementen’ geeft u een duidelijk beeld van wat Orvelte allemaal te bieden heeft. Het is van belang goed de tijd te nemen voor een bezoek aan Orvelte.

Omgeving

In en om Orvelte zijn aanzienlijk veel dingen te doen. Met de grote hoeveelheid heide zijn er een aantal wandelroutes beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld voor de het Drenthepad en op 2 kilometer afstand is het Pieterpad. Voor de fietsers zijn er allerlei diverse routes uitgestippeld. Rond Orvelte vind je de mooiste wandel- en fietsroutes en bijzondere bestemmingen. Neem een heerlijk rustige wandeling in de omgeving. Een bezoek aan het dichtbijgelegen herinneringskamp Westerbork is een indrukwekkende belevenis die je niet mag missen. Kom een bezoek aan Orvelte brengen en geniet van bijzondere overnachtingen en de geweldige omgeving!

Activiteiten voor kinderen

Ook voor kinderen is er genoeg te doe in het monumentendorp. Bovenop dat het leerzaam is voor de kids zijn er ook een aantal activiteiten die iets meer op hun gericht zijn. Bij Zoo Bizar kun je een rondleiding krijgen waarbij er verschillende bijzondere dieren worden laten zien. Durf jij deze dieren vast te houden? Kijk hoe de oude ambacht in dit dorp nog steeds wordt beoefent in de ambachtentuin. Ontdek hoe men vroeger metaal bewerkte in de smederij, zie hoe ze bijna alles handmatig doen zonder machines in de houtzagerij en ontdek hoe klompen worden gemaakt in de klompenmakerij. Ook het houten pad van theodoor is een leuke activiteit voor kinderen. Loop langs het pad waar het varkentje theodoor ook langs gelopen is, en gebruik je zintuigen om het pad van theodoor te volgen. Het is een prachtig pad door de open natuur en langs het water, dus een mooie afsluiting van de dag je bezoek aan een restaurant in Orvelte.