Bezoekersinformatie

Een hele dag lekker rondstruinen of gewoon een uurtje er tussen uit? In Orvelte is van alles te zien en te beleven! De kleintjes kunnen lekker spelen bij De AmbachtenTuin en natuurlijk het avontuurlijke houten pad van Theodoor ‘beleven’. Bent u geïnteresseerd in kunst? Ook dan komt u in Orvelte ruimschoots aan uw trekken! Bezoek één van de musea of schildersateliers, zoals Schildersatelier Warto of het Ottenshoes. De oude keienstraatjes, historische boerderijen, nostalgische winkeltjes, musea en kunstateliers maken een wandeling door Orvelte altijd de moeite waard. Een ontspannen ritje met de paardentram kan natuurlijk ook! Even pauze? Een lekker kopje koffie, pannenkoeken, verse aardbeien bij restaurant De Drentse Heerlijkheid of poffertjes, ijsjes in de zomer, erwtensoep in de herfst of een typisch Drentse maaltijd in het historische dorpscafé, de thee schenkerij.

Route

Route

Orvelte is gemakkelijk per auto en openbaar vervoer te bereiken. Het dorp ligt midden in Drenthe in de driehoek Assen, Hoogeveen en Emmen.

Kalender

Kalender

Het dorp Orvelte is het hele jaar door vrij toegankelijk behalve op een aantal themadagen. We hebben een handige kalender waar je alle openingstijden vindt.

Parkeren

Parkeren

Om de charme van het dorp te behouden is het dorp autovrij, u kunt uw auto parkeren op één van de 2 parkeerplaatsen.

Folder

Folder

Om de charme van het dorp te behouden is het dorp autovrij, u kunt uw auto parkeren op één van de 2 parkeerplaatsen.