Winkels Orvelte

De winkels Orvelte zijn geen hypermoderne shopping mall, maar wel hele leuke nostalgische winkeltjes. Ze zijn gevestigd in monumentale boerderijen en dat is zeker een van de redenen om een bezoekje te brengen aan deze winkels.

13 bijzondere winkels Orvelte

Verspreid over het dorp vind je 13 leuke én vooral bijzondere winkeltjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pannenkoekenwinkel, een nostalgisch snoepwinkeltje en een bakkerswinkel. Hier kun je terecht voor echte Orvelter kazen & andere zuivelproducten én natuurlijk de Drentse Kniepertjes. Naast al dit lekkere eten zijn er ook winkeltjes met outdoor & stijlvolle kledingcollecties te vinden.

Puur pannenkoek

Stap binnen in de wereld van Professor Pannenkoek. Puur Pannenkoek is de eerste en enige pannenkoekenwinkel in de wereld. Een unieke winkel voor pannenkoekliefhebbers en bakfanaten. Je kunt er pannenkoekjes proeven, gemaakt van de eigen ontwikkelde pannenkoekenmix van Professor Pannenkoek. Probeer de smaken appel-kaneel, spelt boekweit of spelt speculaas. Daarnaast kunt u er echte crêpe- en pannenkoekpannen kopen van De Buyer.

Winkel Orvelte

Nostalgisch Snoepwinkeltje

Het kleinste en “zoetste” winkeltje van Orvelte. Wanneer je hier naar binnen stapt, ga je echt terug in de tijd. Door het originele interieur waan je je in een grutterswinkeltje uit 1865. De grutterswaren hebben plaatsgemaakt voor een heerlijk assortiment aan oudhollands snoep dat op ouderwetse wijze voor je wordt opgezegd en afgewogen. Daardoor echt een bezoekje waard. Ten slotte vind je in de oude winkelkasten natuurlijk verschillende streekproducten.

Binnenkant snoepwinkel

Het Bakkershoes

Het Bakkershoes is een authentiek ingerichte bakkerswinkel. Hier kun je genieten van echte Drentse kniepertjes, stroopwafels, kruidkoek en appeltaart. De appeltaart wordt elke dag vers gebakken. De echte Drentse gezelligheid vind je binnen in de Huiskamer. Hier worden niet alleen de lekkernijen geserveerd, maar bijna alles wat je om je heen ziet is ook nog eens te koop. Wil je zelf kniepertjes bakken? Dat kan in het seizoen met deskundige begeleiding. Het heel jaar door kun je genieten van het beroemde “proeverijtje”.

Kom langs bij de winkels Orvelte

Kom langs en ontdek zelf de winkeltjes in Orvelte. Lees hier meer over alle verschillende winkels.