Houten pad van Theodoor

Houten pad van Theodoor is niet alleen een verhaal over een avontuurlijk varkentje, maar de klim- en klauterroute bestaat echt in de bossen bij Orvelte! Ga op avontuur en ontdek het verhaal van het varkentje Theodoor. Ontdek hier meer.

Het varkentje Theodoor

Via de route kom je langs het verhaal van het varkentje Theodoor. Eén en al plezier voor de kinderen, want ze worden uitgedaagd om Theodoor te volgen op  zijn pad. Dit doen zij door gebruik te maken van hun zintuigen. Ze kunnen Theodoor horen knorren, de vogels horen fluiten en schapen laten blaten. Volg het verhaal door te klimmen en te klauteren op het houten pad. Je klimt in een holle boom, maakt muziek en je verstopt je in het vossenhol.

Houten pad van Theodoor

Een avontuurlijke wandeling over Houten pad van Theodoor

Het pad is een wandeltocht over houten vlonders en bruggetjes. In het begin is het pad makkelijk te lopen, maar verderop wordt het steeds uitdagender. Het pad gaat omhoog tussen de bomen door en daarna weer laag langs het water. Kijk maar uit dat je geen natte voeten krijgt!

Het houten pad van Theodoor is te vinden vlak buiten het museum-dorp Orvelte. Het is een route voor zowel de jonge als de oudere natuurontdekker. Het pad is ongeveer 300 meter lang en als het pad helemaal is ontdekt kun je via de “Theodoor-paaltjes” de weg terugvinden naar het dorp.

Over de klim- en klauterroute van het varkentje Theodoor is een boekje verkrijgbaar bij Zoobizar in Orvelte.

Een dagje uit

Het is de perfecte locatie om een dagje met het gezin heen te gaan of om een kinderfeestje te vieren. Ga met z’n allen op avontuur en ontdek wat de natuur jullie te bieden heeft. Na het klimmen en klauteren kun je, als je nog energie hebt, de vele gezichten van Orvelte gaan ontdekken. Lees hier meer.