Markten in Drenthe

Bent u op zoek naar gezellige markten in Drenthe? Dan bent u in Orvelte aan het goede adres. Zo is het dorpshart vaak het centrale decor voor themadagen en bijzondere evenementen, folkloristische groepen, speciale markten, en theatervoorstellingen. Lees hier meer.

Gezellige markten in Drenthe

Op zoek naar markten in Drenthe? Het museumdorp Orvelte zit vol met bezienswaardigheden, winkeltjes en restaurants. Er worden verschillende fairs georganiseerd. Zoals de Brocante Voorjaarsfair, de Brocante Herfstfair en de winterfair. Daarnaast kun je een ritje maken met de paardentram door het dorp en de omgeving. Ook kunt u de wereld van de bijzondere dieren ontdekken bij Zoo Bizar.

Is het tijd voor een pauze na een dagje rondlopen dan kunt lekker neerploffen op een van de terrassen. Als u na één dag nog niet alles heeft gezien, kunt u er ook voor kiezen om een aantal dagen te overnachten in één van de stoere & nostalgische verblijven.

Ten slotte is het handig om te weten dat Orvelte een auto vrij dorp is. Gemotoriseerd verkeer is in het dorp niet toegestaan. U kunt uw auto parkeren op één van de twee parkeerplaatsen. Meer informatie over het parkeren vindt u op de parkeren pagina.

Markten Drenthe

Activiteiten voor kinderen tijdens markten in Drenthe

Heeft u genoeg gestruind over de markten en willen de kinderen graag wat anders doen? Dan is er ook genoeg te doen voor de kleintjes in Orvelte. Bij Zoo Bizar kunt u een rondleiding krijgen waarbij u verschillende dieren ziet en ontdekt. Misschien dat ze zelfs wel geaaid of vastgehouden mogen worden. Daarnaast kunnen de kinderen spelen in de ambachtentuin. Ontdek hier hoe oude ambachten worden uitgeoefend. Kijk in de smederij, klompenmakerij en de houtzagerij. Ten slotte is het houten pad van Theodoor ook zeker de moeite waard. De kinderen kunnen hier klimmen en klauteren. Ze lopen langs het pad waar het varkentje Theodoor ook langs gelopen is, en gebruik je zintuigen om het pad te volgen. Het is een prachtig pad door de open natuur en langs het water, dus een mooie afsluiting van de dag.

Ontdek de brocante fairs

De fairs in Orvelte zijn in de verschillende seizoenen. De herfst-, winter- en voorjaarsfair worden gehouden in het hart van Orvelte. Er staan ongeveer 70 standhouders met de mooiste vondsten uit binnen- en buitenland. Kom het zelf zien en ontdekken op zaterdag 16 en zondag 17 mei bij de Brocante Voorjaarsfair. of op zaterdag 5 en zondag 6 september bij de Brocante Herfstfair. Of op zaterdag 28 en zondag 29 november bij de Winterfair. De fairs zijn zeer geliefd bij zowel bezoekers als standhouders en inwoners. Het dorp Orvelte is dé locatie voor deze sfeervolle fairs.