Brocante Drenthe

Bent u in Drenthe en opzoek naar een brocante Drenthe? Dan bent u in Orvelte aan het goede adres. Zo is het dorpshart vaak het centrale decor voor themadagen en bijzondere evenementen, folkloristische groepen, speciale markten, en theatervoorstellingen. Lees hier meer.

Gezellige markten brocante Drenthe

Op zoek naar markten in Drenthe? Het museumdorp Orvelte zit vol met bezienswaardigheden, winkeltjes en restaurants. Er worden verschillende fairs georganiseerd. Zoals de Brocante Voorjaarsfair, de Brocante Herfstfair en de winterfair. Daarnaast kun je een ritje maken met de paardentram door het dorp en de omgeving. Ook kunt u de wereld van de bijzondere dieren ontdekken bij Zoo Bizar.

Is het tijd voor een pauze na een dagje rondlopen dan kunt lekker neerploffen op een van de terrassen. Als u na één dag nog niet alles heeft gezien, kunt u er ook voor kiezen om een aantal dagen te overnachten in één van de stoere & nostalgische verblijven.

Ten slotte is het handig om te weten dat Orvelte een auto vrij dorp is. Gemotoriseerd verkeer is in het dorp niet toegestaan. U kunt uw auto parkeren op één van de twee parkeerplaatsen. Meer informatie over het parkeren vindt u op de parkeren pagina.

Markten Drenthe

Brocante Voorjaarsfair

De voorjaarsfair is de eerste in een reeks van drie smaakvolle fairs in hartje monumentendorp Orvelte. De fair is open tussen 10.00 en 17.00 uur op de Brink in hartje Orvelte.

Naast veel originele brocante zijn er stands met o.a. vachten, bloemwerk, vintage kleding, tassen, delicatessen, hoeden, plaids, landelijke huis-en tuindecoratie…ons motto is: Sfeer gegarandeerd!

Tijdens de fair zijn alle winkeltjes, terrassen en attracties geopend. Meer van Orvelte zien en horen? Stap dan op bij de Orvelter Paardentram voor een toer door het mooie dorp.

Brocante herfstfair

Deze fair is zeer geliefd bij zowel bezoekers als standhouders en inwoners. Zo’n 70 goed gedecoreerde stands met alles wat bij brocante en het landleven thuis hoort. Naast een bezoek aan de fair is het zeer de moeite waard het dorp Orvelte te verkennen. De nostalgische klinkerweggetjes leiden u langs bijzondere winkeltjes en fijne terrasjes. U kunt de ambachten van ‘t Stokertje bezoeken of Zoobizar en andere leerzame attracties of maak een rondrit op de Orvelter Paardentram en laat de gids u alles over het dorp vertellen. Het buitengebied is prachtig om een wandeling te maken. Honden zijn in Orvelte zeer welkom uiteraard wel aan de lijn.

Brocante winterfair in brocante Drenthe

Misschien wel onze favoriete fair van de drie. Alle stands zijn verlicht en met zorg gedecoreerd. Bij de entree wordt u verwelkomt door warme sfeerhaarden van ‘t Stokertje en een prachtig gedecoreerd geheel. De mooiste kransen, toeven en bloemwerken. Nostalgische decoratie en brocante, warme vachten en plaids, hoeden, wanten, delicatessen, houten meubeltjes, kleding de nieuwste tassen en dassen, handgemaakte accessoires, een vleugje kerst maar stoer. Deze warme fair wilt u niet missen. Sfeer gegarandeerd!