fbpx
Activiteiten Orvelte

Activiteiten Orvelte

Op zoek naar activiteiten Orvelte? Het oerdorp Orvelte in midden-Drenthe zit stampvol met winkeltjes, restaurantjes en bezienswaardigheden. Zo kun je een ritje maken door het dorp en de omgeving in de paardentram en kun je de wereld van bijzondere dieren ontdekken bij Zoo Bizar. Na een dagje rondgelopen te hebben kun je lekker eten op een van de terrasjes. Als je wilt kun je ook een aantal dagen blijven door te overnachten bij een van de verblijven. Orvelte is een auto-vrije zone. Gemotoriseerd verkeer is in het dorp niet toegestaan. Kosten voor het parkeren bedragen € 3,00 per dag, u kunt dit uitsluitend per pinpas betalen.

Activiteiten voor kinderen

Ook voor kinderen is er genoeg te doe in het monumentendorp. Bovenop dat het leerzaam is voor de kids zijn er ook een aantal activiteiten die iets meer op hun gericht zijn. Bij Zoo Bizar kun je een rondleiding krijgen waarbij er verschillende bijzondere dieren worden laten zien. Durf jij deze dieren vast te houden? Kijk hoe de oude ambacht in dit dorp nog steeds wordt beoefent in de ambachtentuin. Ontdek hoe men vroeger metaal bewerkte in de smederij, zie hoe ze bijna alles handmatig doen zonder machines in de houtzagerij en ontdek hoe klompen worden gemaakt in de klompenmakerij. Ook het houten pad van theodoor is een leuke activiteit voor kinderen. Loop langs het pad waar het varkentje theodoor ook langs gelopen is, en gebruik je zintuigen om het pad van theodoor te volgen. Het is een prachtig pad door de open natuur en langs het water, dus een mooie afsluiting van de dag.

Openingstijden activiteiten Orvelte

Ben jij al overtuigd en wil je graag zien wanneer de dingen waar jij in geïnteresseerd bent open zijn? Kijk voor je naar Orvelte gaat even naar de openingstijden om je dagje beter te kunnen inplannen en zoek niet langer naar wat te doen in Drenthe! activiteiten orvelte

Diversen