Openluchtmuseum Drenthe

Orvelte is een museumdorp. U kunt het ervaren als een openluchtmuseum Drenthe, er is van alles te beleven en te zien. Bekijk in de ambachtentuin hoe oude ambachten in ere worden gehouden. Laat de kleintjes het houten pad van Theodoor beleven. Lees hier meer.

Een dagje in het openluchtmuseum Drenthe

Wilt u lekker een hele dag rondstruinen of een uurtje er tussen uit? Kom dan naar Orvelte, hier is van alles te zien en te beleven! Ontdek bijvoorbeeld de 13 bijzondere winkeltjes. Verspreid over het dorp vindt u het nostalgische snoepwinkeltje, Puur Pannenkoek, de eerste en enigste pannenkoekenwinkel in de wereld en Zoo Bizar, een mini-zoo vol bijzondere dieren. Bent u geïnteresseerd in kunst? Bezoek dan één van de musea of schildersateliers. De historische boerderijen, oude keienstraatjes en nostalgische winkeltjes maken het zeker de moeite waard om een wandeling door Orvelte te maken. U kunt zelfs een ritje maken met de paardentram. Laat de kinderen lekker spelen bij de ambachtentuin of op het houten pad van het varkentje Theodoor. Voor ieder wat wils.

Paardentram openluchtmuseum Drenthe

Lekker lunchen in Orvelte

Is het tijd voor pauze? Dan bent u hiervoor in Orvelte aan het goede adres. Neem een lekker kopje koffie, pannenkoeken en verse aardbeien bij Restaurant De Schapendrift. Of ga naar het historische dorpscafé de Schenkerij voor een typische Drentse maaltijd, poffertjes, ijsjes in de zomer of erwtensoep in de herfst.

Ontdek het openluchtmuseum Drenthe

Ontdek het museumdorp Orvelte. Als u door het dorp loopt voelt en ziet u de geschiedenis. Het is een gastvrij en levendig dorp, waar mensen normaal wonen en werken. Dit doen zij in een omgeving die nog echt de sfeer van het 19e-eeuwse dorp uitademt. Er is in alle vier de seizoenen iets te beleven. Zo worden er het hele jaar door diverse evenementen georganiseerd. Kijk hier voor alle evenementen.