Theeschenkerij

Voor een heerlijke lunch met een lekker drankje kun je terecht bij de Theeschenkerij in Orvelte. In Orvelte bekend als De Schenkerij. Neem plaats op het tuinterras en proef de sfeer die het 19e-eeuwse dorp uitademt. Lees hier meer over De Schenkerij.

De Schenkerij

De Schenkerij kan het begin, middelpunt of uiteindelijk het eindpunt zijn van een mooie dag Orvelte. De schitterende schilderijen van Henk Renting  en de  verzameling antiek geven de Schenkerij een unieke sfeer. Daarnaast is het in de zomer op het tuinterras, met uitzicht op de kaasmakerij en de boomgaard heerlijk genieten.

Een heerlijke lunch bij de Theeschenkerij

De Schenkerij heeft een uitgebreide lunchkaart. De Drentse “roggebol”, een stoet van roggemeel en op de plaat gebakken dient bij de Theeschenkerij als basis van een heerlijk lunchgerecht. Belegd of als tosti uit de pan of een uitsmijter van scharrelei. Bij de koffie wordt huisgebakken kruidkoek, kniepertjes van het Bakkershoes, of een heerlijk proeverijtje van alle lekkernijen geserveerd. De wafels met warme kersen en verse slagroom mogen natuurlijk niet ontbreken.

Tijdens het winterseizoen kunt u genieten van bruine bonen soep en echte erwtensoep op het menu. Dus voor ieder wat wils.

Nagenieten op het tuinterras

Uw dag in Orvelte zit er bijna op, nog even nagenieten. Plof neer op het gezellige tuinterras van de Schenkerij. Geniet van een heerlijk glas wijn of een Drents biertje van Drentsche Schans. Daarnaast mag een proeverij van Drentse streekproducten met o.a. Orvelterkaas, huisgemaakte Drentse nagelholt of boerenworst natuurlijk niet ontbreken.

Theeschenkerij

Arrangementen bij de Theeschenkerij

Wilt u een dag vullend programma die de Schenkerij voor u verzorgd? Kijk dan op de pagina arrangementen.
De Schenkerij vormt samen met het Bakkershoes in Orvelte en Restaurant de Ar in Westerbork 1 bedrijf. Zo kunnen zij u alle mogelijkheden bieden voor groepen tot 100 personen. Kom genieten van Orvelte bij de Schenkerij!