Smederij Drenthe

De Smederij Drenthe is één van de ambachten die u kunt ervaren in het historische dorp Orvelte. Luister naar de mooie verhalen die de smid vertelt en zie hoe hij de ambacht uitoefent. Lees hier meer.

Smederij de Zweetdruppel

Een echte topattractie in Orvelte is de Smederij Drenthe. De smederij bestaat al sinds 1748 en is een eeuwenoude werkplaats gevestigd in de ambachtentuin in Orvelte. Hier worden oude tijden herleeft en de smid geeft regelmatig leuke demonstraties voor jong en oud. De smid zweet regelmatig boven het hete vuur om zijn ambacht met plezier aan u te tonen. U krijgt een bijzonder kijkje in het verleden door zijn beeldende manier van vertellen.

Is de smid niet aanwezig in zijn werkplaats? Dan vindt u hem vast aan de overkant bij ’t Stokertje, waar hij ook in de werkplaats werkt. U kunt hem dan gewoon aan zijn mouw trekken, hij laat u graag zien hoe hij zijn ambacht beoefent.

Smederij Drenthe

Smederij Drenthe in de Ambachtentuin Orvelte

Smederij Drenthe is gevestigd in de Ambachtentuin in Orvelte. In de Ambachtentuin worden oude ambachten in ere gehouden. Ga mee terug in de tijd en ervaar hoe deze ambachten vroeger werden uitgeoefend. De klompenmaker laat in de klompenmakerij zien hoe hij van een blok hout een klomp maakt. Daarnaast worden er bij de houtzagerij en de vuurplaats verschillende demonstraties gegeven. De Ambachtentuin is tijdens de schoolvakanties (uitgezonderd de kerstvakantie en voorjaarsvakantie) elke dag geopend van 11.00 tot 17.00.

Kom langs in smederij Drenthe

Ontdek en ervaar zelf hoe het er in Orvelte aan toe gaat. Neem een kijkje bij de smid en de klompenmaker en leer van de mooie verhalen die zij vertellen terwijl zij hun ambacht uitoefenen.