De Smederij

 • 3I9A2880-1
 • smid
 • spijker-2

Plaats Categorie: Betaalde bezienswaardigheden

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
 • Maak kennis met…

  … de Smederij, één van de ambachten te ervaren in de Ambachtentuin. Deze smederij bestaat al sinds 1748. In deze smiderij herleven oude tijden, waarbij regelmatig leuke demonstraties voor jong en oud plaatsvinden. We laten hier met trots zien hoe deze ouderwetse smederij werkt. De smid zweet regelmatig boven een heet vuurtje om zijn ambacht met plezier aan u te tonen. Zijn beeldende manier van vertellen geeft een bijzonder kijkje in het verleden. Hier demonstreert hij regelmatig de oeroude ambacht. Met zijn verhaal erbij treedt u binnen in de harder tijd van de weleer.

  Wanneer de smid niet in de smederij is dan vindt u hem vast in ‘t Stokertje aan de overkant, dit is waar hij zijn dagelijks brood verdient. Uiteraard werkt de smid ook in opdracht en levert maatwerk ook voor u. Werkzaamheden in de historische smederij zijn o.a. het herstel en onderhoud van ouderwets hang- en sluitwerk van de gebouwen in het dorp Orvelte.

  Ook kunt u bij ons terecht voor speciale arrangementen of voor het organiseren van kinderfeestjes & schoolreisjes.

  Deze attractie valt onder de AmbachtenTuin. Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de balie van ‘t Stokertje. Met deze kaarten kunt u ook langs bij de andere twee oude ambachten die te zien zijn in de Ambachtentuin.

  Rondleidingen en live demonstraties: In het zomerseizoen zijn we elk weekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

  Tijdens de zomervakantie zijn we elke dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De laatste rondleiding is om 16.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de balie van ‘t Stokertje Kachelparadijs aan de overkant van de weg. Entreeprijs geldt voor de drie ambachten van ‘t Stokertje AmbachtenTuin en bestaat uit een rondleiding en live demonstratie in:

  – Smederij ‘De Zweetdruppel’
  Klompenmakerij
  Houtzagerij

  Volwassenen 4,50 euro Kinderen: 2,50 euro (kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene)

  Uitzonderingen openingstijden

  Zomervakantie ma t/m zo 11.00 tot 17.00

   

  de smederij

 • Geen Records Gevonden

  Sorry, er zijn geen records gevonden. Pas uw zoekopdracht aan en probeer het opnieuw

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.