De Klompenmakerij

 • blokmes-klompenmaker
 • 1-pits-dieselmotor

Place Category: Betaald

Profile
Profile
Photos
Map
 • Maak kennis met…

  … de Klompenmakerij, één van de ambachten in de Ambachtentuin. Hier kunt u ervaren hoe klompen vroeger gemaakt werden. Het is nog een hele taak om van een blok hout tot een klomp te komen. Bij de Klompenmakerij in Orvelte kunt u stap voor stap zien hoe dit in zijn werk gaat. Dit wordt deels met de hand en deels met een machine gedaan. Vroeger werden de klompen dagelijks gedragen door mensen van het platteland, maar ze werden niet geverfd. Op zondag werden ze zelfs wit geschuurd met wit zand. Dit werd gedaan omdat ze ook werden gedragen voor de kerkgang.

  In de Kinderswerksjop kunnen kinderen en volwassenen al knutselend zelf een aandenken aan deze gezellig dag maken. Bijvoorbeeld door een klompje te beschilderen, een kaars van bijenwas te maken, een fotolijstje te versieren of te beschilderen of door een glazen waxinelichthouder met glasverf te beschilderen. Kortom, voor elk wat wils!

  U kunt bij ons terecht voor speciale arrangementen of voor het organiseren van kinderfeestjes & schoolreisjes.

  Uw bezoek aan de Kinderwerksjop valt onder de entree van de AmbachtenTuin. Afhankelijk van het gekozen knutselwerk en het aantal deelnemers wordt een bijdrage gevraagd voor het gebruikte materiaal. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

  Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de balie van ‘t Stokertje.

  Rondleidingen en live demonstraties:
  In het zomerseizoen zijn we elk weekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de zomervakantie zijn we elke dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De laatste rondleiding is om 16.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de balie van ‘t Stokertje Kachelparadijs aan de overkant van de weg.

  Entreeprijs geldt voor de drie ambachten van ‘t Stokertje AmbachtenTuin en bestaat uit een rondleiding en live demonstratie in:
  – Smederij ‘De Zweetdruppel’
  – Klompenmakerij
  – Houtzagerij.

  Volwassenen 4,50 euro
  Kinderen: 2,50 euro
  (kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene)

  Uitzonderingen openingstijden

  Zomervakantie ma t/m zo 11.00 tot 17.00

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.