Muzikaal folkspektakel komt naar Orvelte

Orvelte – Op 22 mei brengt de bekendste folkband van Nederland, Rapalje, hun succesvolle Celtic Folk Festival naar het museumdorp Orvelte.

Tijdens het Celtic Folk Festival kan het publiek genieten van veel Ierse en Schotse folkmuziek, heerlijk eten en drinken en een gezellige markt. Naast een concert van Rapalje zullen ook de bands Fling en Cochon Bleu een optreden verzorgen.

Rapalje is al 27 jaar een van de bekendste namen in de Nederlandse en zelfs Europese folkscene. Ze treden over de hele wereld op en weten hun publiek, van Nederland tot Italië en van Denemarken tot Brazilië nog altijd te verrassen. Bekend van hun versies van hitnummers als “Wat Zullen We Drinken”, “Whisky in the Jar” en “The Drunken Sailor”, maken ze nog dagelijks nieuwe fans en is hun meest recente album “Scotland’s Story” een regelrechte hit. Het driekoppig gezelschap bespeelt een enorme hoeveelheid instrumenten, waaronder verschillende doedelzakken, fluiten, mondharmonica en de zelfgebouwde theekistbas en gitouki. Hun interactie met het publiek is befaamd en bezoekers van het festival kunnen zich dan ook zeker verheugen op de mogelijkheden tot een praatje, proosten met een biertje en het scoren van een leuke foto of handtekening.

Tijdens het festival zal er naast het muziekprogramma ook heerlijk eten zoals ambachtelijke hamburgers en beenham, mosterdsoep en zalm te verkrijgen zijn. Ook zijn er vegetarische opties. Daarnaast kunnen bezoekers heerlijk over de markt struinen die veel standhouders zal bevatten met een assortiment dat bij het Keltische thema van dit evenement past.

Het festival vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur en daarbij hebben kinderen tot 12 jaar ook nog eens gratis entree. Een fantastisch uitje voor gezinnen, feestgangers, opa’s en oma’s, muziekliefhebbers en gewoon iedereen die van een bijzonder en vooral onvergetelijk dagje uit houdt!

Tickets en meer informatie: https://celticfolkfestival.com/tickets/