’t Melkfebriekie

Maak kennis met…

Melkfebriekie De Onderneming, veur kees en aander lekker spul.

In 1899 is dit melkfabriekje opgericht en heeft maar gedraaid tot 1907. Toen was er een melkfabriek in Westerbork gekomen, die aangedreven werd door stoom. Het is de bedoeling om het voorste gedeelte van het pand om te toveren tot museum. Een museum, waar men kan zien hoe de melk vroeger verwerkt werd tot boter en karnemelk. Later werd de melk ook verwerkt tot kaas, en dat is dan ook jaren in de praktijk gebracht in dit prachtige pand. Nu is dat niet meer het geval, misschien dat er af en toe in de toekomst nog workshops gehouden worden in kaas maken.

In de voormalige schuur is de winkel. Hier wordt kaas in al z’n verscheidenheid verkocht, als ook vlees en vleesproducten, zuivel, ijs, delicatessen, wijn, bier, cadeaus en cadeaupakketten. We proberen producten uit de buurt aan te bieden; gedeeltelijk biologisch. In elk geval moeten de producten verrassend zijn. Natuurlijk is iedereen welkom om in de winkel onze producten te komen bewonderen. Ons eigen merk heet ‘Smaakvol Drenthe’; dit etiket wordt toegekend aan producten, die in Drenthe worden gemaakt en/of waarvan de belangrijkste grondstoffen uit Drenthe komen en/of het originele recept uit Drenthe afkomstig is.

Boven de winkel is onze B&B De Heuizolder te vinden. Een goed geoutilleerde B&B voor 2 personen, met een schitterend uitzicht over de essen, welke het gehele jaar te boeken is. Bovendien kunnen de gasten gebruik maken van de zitjes in de ruime tuin, waarin vruchtbomen staan.

WELKOM IN DE WINKEL OF DE B&B; WELKOM IN ’t MELKFEBRIEKIE OF DE HEUIZOLDER!

Adres:

Melkwegje 3
9441 PH Orvelte

Telefoon: 0593-762976

Foto`s

Gerelateerd overzicht