De Smederij

Maak kennis met…

… de Smederij, één van de ambachten te ervaren in de Ambachtentuin. Deze smederij bestaat al sinds 1748. In deze smiderij herleven oude tijden, waarbij regelmatig leuke demonstraties voor jong en oud plaatsvinden. We laten hier met trots zien hoe deze ouderwetse smederij werkt. De smid zweet regelmatig boven een heet vuurtje om zijn ambacht met plezier aan u te tonen. Zijn beeldende manier van vertellen geeft een bijzonder kijkje in het verleden. Hier demonstreert hij regelmatig de oeroude ambacht. Met zijn verhaal erbij treedt u binnen in de harder tijd van de weleer.

Uiteraard werkt de smid ook in opdracht en levert maatwerk ook voor u. Werkzaamheden in de historische smederij zijn o.a. het herstel en onderhoud van ouderwets hang- en sluitwerk van de gebouwen in het dorp Orvelte.

Deze attractie valt onder de AmbachtenTuin. Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij Orvelte Poort en op de Ambachtentuin . Met deze kaarten kunt u ook langs bij de andere twee oude ambachten die te zien zijn in de Ambachtentuin.

Rondleidingen en live demonstraties:
In het zomerseizoen zijn we elk weekend geopend van 11.00 tot 16.30 uur. Tijdens de zomervakantie zijn we, m.u.v. maandag, elke dag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. De laatste rondleiding is om 15.00 uur.

Entreeprijs geldt voor de drie ambachten van de AmbachtenTuin en bestaat uit een rondleiding en live demonstratie in:

– Smederij ‘De Zweetdruppel’
Klompenmakerij
Houtzagerij

Volwassenen 4,50 euro Kinderen (4-15 jaar): 2,50 euro (kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene)

Adres:

Dorpsstraat 7
9441 PD Orvelte

Telefoon: 0593-322509

Foto`s

Gerelateerd overzicht