De Houtzagerij

 • 3I9A2879-1
 • houtzagerij

Plaats Categorie: Betaald

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
 • Maak kennis met…

  … de Houtzagerij, één van de ambachten in de Ambachtentuin. Het is een ambacht dat op nog slechts weinig plaatsen op deze wijze te bekijken is. De houtzagerij bestaat al sinds ca. 1850 en wordt nog bijna dagelijks gebruikt. De zaagmachine werd eerder aangedreven door een stoommachine,  later is dit een Brons dieselmotor geworden. Deze kunt u zien aan de achterkant van deze ambachtelijke houtzagerij. Onze zogeheten horizontale houtzaag stamt uit ca. 1850 en wordt vrijwel dagelijks gebruikt. Houtzagen is vakwerk tot op de millimeter, maar het is meer dan een vak. Het is een ambacht dat op nog slechts weinig plaatsen op deze wijze te bekijken is. Geniet van deze unieke demonstratie!

  In en rondom de Ambachten Speeltuin van ‘t Stokertje worden diverse ambachtelijke werktuigen gedemonstreerd. Ook kunt u bij ons terecht voor speciale arrangementen of voor het organiseren van kinderfeestjes & schoolreisjes.

  Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de balie van ‘t Stokertje.

  Rondleidingen en live demonstraties:
  In het zomerseizoen zijn we elk weekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de zomervakantie zijn we elke dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De laatste rondleiding is om 16.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de balie van ‘t Stokertje Kachelparadijs aan de overkant van de weg.

  Entreeprijs geldt voor de drie ambachten van ‘t Stokertje AmbachtenTuin en bestaat uit een rondleiding en live demonstratie in:
  – Smederij ‘De Zweetdruppel’
  – Klompenmakerij
  – Houtzagerij.

  Volwassenen 4,50 euro
  Kinderen: 2,50 euro
  (kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene)

  Uitzonderingen openingstijden

  Zomervakantie ma t/m zo 11.00 tot 17.00

 • Geen Records Gevonden

  Sorry, er zijn geen records gevonden. Pas uw zoekopdracht aan en probeer het opnieuw

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.