fbpx

Orvelte in coronatijd

Ook tijdens deze corona crisistijd bent u van harte welkom in Orvelte!
Esdorp Orvelte is altijd toegankelijk en zeer ruim opgezet. U kunt dan ook veilig in en om Orvelte wandelen en genieten van de rust en stilte. Daarnaast worden er in Orvelte diverse evenementen zoals markten georganiseerd voor zover toegestaan en binnen de richtlijnen van het RIVM.

  • Omdat er nog veel onduidelijk is over de verspreiding van het virus en de gevolgen van besmetting voor dieren vragen wij u vriendelijk om de 1,5 meter afstand ook voor de dieren in Orvelte in acht te nemen.  

Het is voor uw bezoek aan Orvelte niet nodig te reserveren. Wel kunnen er reserveringseisen voor de musea en andere bezienswaardigheden in Orvelte van toepassing zijn, als deze geopend zijn.

Op deze pagina vindt u meer informatie over een veilig bezoek gedurende de corona crisis.

Orvelte-Routekaart
Orvelte-Ingang-via-P1

Openingstijden

Orvelte is een vrij toegankelijk dorp voor wandelaars en fietsers, ook gedurende de coronacrisis. Of een bezienswaardigheid, winkel of de horeca geopend is, is afhankelijk van de op dat moment geldende richtlijnen. Kijk voor alle actuele openingstijden op deze website.

Reserveren

Orvelte is een vrij toegankelijk monumentendorp. U hoeft niet te reserveren om Orvelte te bezoeken. Wel kunnen er bezienswaardigheden zijn waarvoor een reservering vooraf wenselijk is om teleurstelling achteraf te voorkomen. Dit geldt bijvoorbeeld voor Zoo Bizar. Op de website van Zoo Bizar kunt u eenvoudig reserveren.

Parkeren

Orvelte is een auto luw dorp. U kunt daarom uitsluitend wandelend of met de fiets het dorp bekijken. Uw auto kunt u parkeren op P1 of P2. In en om het dorp geldt verder een parkeerverbod. Handhaving vindt plaats.

De parkeerterreinen zijn gedurende deze crisis geopend. Parkeren kost € 3,-, af te rekenen middels contactloos betalen bij de slagboom. De betaalterminal wordt zeer regelmatig hygiënisch gereinigd.

De parkeeropbrengsten worden gebruikt voor het organiseren van evenementen en het in stand houden van de vele monumenten waar Orvelte rijk aan is.

Orvelte-Monumenten
Orvelte-Drente-Melkfebriekie en-De-Schenkerij

Evenementen

Orvelte heeft ieder jaar een volle agenda met diverse geweldige evenementen. Helaas kan, door de coronacrisis en de maatregelen van de overheid en het RIVM, een aantal evenementen geen doorgang vinden. Wel zijn er onder andere mooie markten te bezoeken! Bekijk de agenda voor meer informatie.

Overnachten

Met kleine of grote groepen, of zelfs alleen, er zijn in Orvelte meer dan voldoende mogelijkheden om uw bezoek te verlengen naar enkele dagen of zelfs weken. Alle gelegenheden zijn geopend. Kijk voor meer informatie op deze website.

Orvelte-De-Brink
Orvelte-Puur-Pannenkoek

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Klik op de knop hieronder om uw vraag te stellen. Wij antwoorden gewoonlijk binnen twee werkdagen.