#OER ORVELTE

 • 1

Evenement Categorie: Agenda

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
 • Op een bijzondere locatie midden in de Oer Provincie Drenthe organiseren we een dag omtrent het thema Oer. Deze dag zal helemaal in het teken staan van Oer. Zo zal er een biologische streekproducten markt zijn van allemaal regionale ondernemers die trots zijn op hun product en het met liefde aan u presenteren, uiteraard kan er geproefd worden. Daarnaast kun je ontdekken welke rol de bijen al eeuwen lang spelen in de natuur en hoe belangrijk de bijen zijn voor onze natuur.

  Voor de kinderen is er een verteller die terug gaat naar de steentijd. Kinderen kunnen ervaring op doen met een oude stempel methode door middel van zelf een stempel maken van een aardappel waar de kinderen mee kunnen stempelen. Verder zijn er nog meer kinderactiviteiten zoals de vuurstenen mannen, touw maken en nog veel meer. Er wordt door de herder van de schaapskooi een demonstraite schapen drijven gegeven op vaste tijden. Verder is er streekvermaak, de Stichting Openluchtspel Westerbork treed op met het stuk “ Het behekste zwien” dat gebaseerd is op een oud volksverhaal en in de Drentse taal. Daarnaast zal er in het dorp heerlijke akoestische muziek klinken.

  Ook zal er live Oer gekookt gaan worden. Op een ouderwetse manier genieten van lekker puur Oer eten. In alles gaan we terug in de tijd, zodat we het kunnen voelen, beleven, ervaren en zelfs proeven! Tijdens de Oer Orvelte zijn alle bedrijven in het dorp geopend. Er kan geparkeerd worden op de parkeerplaatsen buiten het dorp. Deze dag is gratis toegankelijk.

 • Geen Records Gevonden

  Sorry, er zijn geen records gevonden. Pas uw zoekopdracht aan en probeer het opnieuw

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.